Hej och välkommen

Jag var på väg att ge upp. Så sjuk var jag.
Sedan föll alla bitar på plats och nu lever jag på riktigt. Så här efteråt inser jag att jag borde döpas om till Tur-Ture. Sån obegriplig tur hade jag.

När jag nu hade den turen – och dessutom fått pensionärstid – vill jag dra mitt strå till stacken och göra vad jag kan för att hjälpa andra som drabbats av skitsjukdomen.
Jag är ingen läkare och kan inte hjälpa till på det viset. Men jag har arbetat större delen av mitt liv som journalist och där kanske jag i alla fall kan bidra med något. Skriva och påverka politiker och läkare som i sin tur kan hjälpa ME-sjuka på riktigt.
Först skrev jag en bok ”Från sängbunden till maraton eller den stora ME-skandalen” och efter det har jag varit med på lite andra tillställningar. Nu startar jag också en hemsida/nättidning då jag känner att vi måste vara många som ”skriker” om vi ska få den offentliga vården att reagera, om vi inom en inte allt för avlägsen framtid ska kunna gå in på alla vårdcentraler i Sverige och få ME-hjälp.
• Det jag är mest glad och nöjd över är att Jonas Axelsson, immunolog och läkare på Ameliekliniken, finns med på hemsidan och svarar på frågor.
• Lite mer innehåll finns det också. De som läst min bok kan här läsa ett nytt bok-kapitel. Jag lägger också ut kapitel 1, 2, 8, 20 och det nästa sista. Jonas Axelsson finns med i bokens två avslutande kapitel, där svarar han bland annat på frågan om man kan se ME i prov.
• Du kan också se hur min bokinsamling gick.
• I år har det också varit rekord när det gäller ME-riksdagsmotioner.
• Och så har jag skrivit en blogg. Om mitt nyförälskade tonårshjärta.
Om du har idéer till reportage så kontakta mig gärna.
Och glöm inte skriva under namninsamlingen.
Hoppas du hittar nåt att läsa. Förhoppningsvis kommer det mer inom kort.
Tack så länge