Fyra mil kvar till Stockholm kom ösregnet. Det var inte alltför sura miner - åtminstone inte till en början.

Fyra mil kvar till Stockholm kom ösregnet – snart 10 000 namnunderskrifter

7 maj 2022
Dag 20
Märsta – Sollentuna – 29 km

Lite drygt fyra mil kvar till Stockholm. Då kom regnet.
Nää. Det regnade inte. Det öste ner. 
Jag och min dotter Linn brydde oss inte alltför mycket. Vi bara gick vidare. 
Så genomblöta. På gränsen till kul. Faktiskt.

Jag ligger här natten mot söndag hos kamrat Jan-Erik Sjöström i Sollentuna. Det närmar sig midnatt denna dag 20. Det har varit en lång dags färd hit.
Vi tar det från början. Tidigt i ottan gick vi upp. Min dotter Linn hade kommit från Sundsvall för att gå med mig den nästa sista dagen – mellan Märsta och Sollentuna.
Men vi missade tåget, som skulle ta oss till startplatsen i Märsta, med typ någon minut och plötsligt var vi stressade då Linn hade ett seneftermiddagståg tillbaka till Sundsvall att passa. Redan tidigt på morgonkvisten var vi alltså stressade.

Stresstog en buss
Så vi stresstog en buss till Arlanda. Hamnade i något som heter Tomta och började stressgå mot Märsta- Rosersberg. 
Under de tidigare 19 vandringsdagarna hade jag haft sammanlagt sex minuters regn. En skur. I Skutskär. Men nu öppnade sig himlens portar. Om jag inte visste bättre skulle jag tro att vi stressade fram de mörka molnen och det följande regnsmattret mot asfalten.
Jag på med poncho. Och en väldigt blå mössa. Linn på med regnjacka. Men vår extrautrustning var ett vekt förvar. Regnet brydde sig inte. Bara brakade rakt igenom – mot den nakna nu kalla huden. Det började blåsa. Ännu mer. Det kanske inte var så roligt längre.
Vi måste rädda mobiler och annat regnosäkert. Vi sökte skydd. Hos en bilförsäljare efter vägen. Väldigt snäll kille. Där ska jag köpa min nästa bil. Tänkte jag.
På med lite torrare kläder inne på bilförsäljningstoaletten. Och vidare ut i regnet. Stress. Seneftermiddagståget i bakhuvudet.
– Vi kommer inte att hinna, sa Linn.

Tempo furioso
Vi hade bestämt möte med kamrat Jan-Erik Sjöström i Upplands Väsby centrum. Han skulle gå med oss till Sollentuna. Vi låg en hel del back på tid när han dök upp. Men han kom som ett yrväder och satte upp ett tempo furioso.
Min tunga hängde som en slips. Musklerna skrek efter syre. Linn kippade efter luft. Hängde mot repen.
Det finns folk som bor efter sträckan Upplands Väsby-Sollentuna som kan svära på att de såg asfalten ryka när nämnde trio visslade förbi. Då hade det precis slutat regna.
När vi kom fram till Sollentuna:
– Det är lugnt. Vi har alla tid i världen, sade Linn.
– Tacka Sjöström för det, sade jag.
Linn hann tåget och jag hann till och med ställa i ordning inför måndagens boköverlämning till alla riksdagsledamöter. 349 böcker ”Från sängbunden till maraton” ska överlämnas. Kul!
Jag hann också göra mig redo inför morgondagens, nää, få se nu, dagens etapp blir det då klockan i ett huj passerat midnatt. Och lite till.
Nu är det inte långt kvar till 10 000 namnunderskrifter. Vi passerade just, så här efter midanatt, 9 900. På onsdag ska vi vara där. Det känns inte ens stressigt. På bjorneklund.se. Skriv på!

1-2) Så fint det kan vara en kväll i Uppsala. En förtrollad kväll när våren för en stund ger efter för sommaren. 3) Men så dagen efter slog vädret bakut. När man minst vill det. Linn önskar nog hon stannat i Sundsvall när det inte finns något som skyddar mot det piskande regnet. 4) Så kom Jan-Erik Sjöström med tempo furioso. På ett par timmar hade all den tappade tiden tagits igen.

5 thoughts on “Fyra mil kvar till Stockholm kom ösregnet – snart 10 000 namnunderskrifter

 1. Haha, lite regn är ingen match för den där trion!
  Bra jobbat! Nära nu!!!!

 2. Hjälte!
  Björn, det du gör är otroligt.
  Och som du gör det!
  Du inte bara går, utan skriver också som en Gud.
  Ett genialt resekåseri – med skratt och smärta. Tack! Men också klokt bildande.
  Du får oss lyckligt friska att förstå helvetet med ME och vidden av stort lidande.
  Hoppas din kamp får politikerhjärnorna i Riksdag och chefer på myndigheter att vakna.

 3. Heja heja! 👏🙌 Hoppas att du får bättre väder på sista etappen! ☀️ Du beskriver det så målande att man riktigt kan föreställa sig hur det ryker om asfalten där ni susat fram! 😂 Hoppas att det blir riktigt många namn på listan nu på slutspurten! 🙏 Jag jagar på allt jag kan! ✍️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.