Bild från gårdagens vackra Kustleden-vandring. Här närmar sig min vandrarkamrat Svante Säwén Morängsviken.

Dag 4 – Malou efter tio på måndag – och vilken tur jag valde bort tältet

Dag 4
21 april 2022
Rast vila i Hudiksvall

Titta på ”Malou efter tio” på måndag, 25 april. Då ska jag vara med. Kul!
Troligtvis är jag strax söder om Söderhamn då och det blir en intervju på gående fot. Typ klockan 10:45. Spännande.

Den gångna natten hade jag tänkt ligga i tält. Men kom på bättre tankar.
Jag har inte bott i tält sedan mitten av 1980-talet. 
Då, med två små barn, slog vi upp vårt ljusgröna tält på Rättviks camping i Dalarna. Sommarkvällen var ljum och efter en promenad somnade vi gott i vårt tält. Långt borta i sömnen hörde jag några ölande ungdomar bli allt mer högljudda. 
Plötsligt.
Full ungdom nummer ett:
– Jag är pissnödig. 
Full ungdom nummer två:
– Jag också. Vi pissar på det ljusgröna tältet.
Fler fulla ungdomar:
– Ja, det gör vi.
Inifrån tältet skrek jag att de inte fick pissa på vårt tält. Eventuellt använde jag en något mer svavelosande formulering.
Det slutade med att de mycket berusade ungdomarna sparkade på vårt tält medan de två barnen förtvivlat grät och skrek. Efter ”sticker du ut huvudet gubbjävel sparkar vi ihjäl dig” var pappa Björn inte heller så modig.
Kom att tänka på den episoden när tälttanken dök upp i mitt huvud. Så valde hotell i stället. Det var klokt. Det har varit en skön natt, morgon och dag. Hade inte varit speciellt kuligt att slå upp ett tält i går efter 58 500 steg. Och sedan krypa ner på liggunderlaget. Med de stela benen. Och den frusna kroppen. Hugaligen.
Lämnar tidigare rapport i dag då gårdagens gå-vilse-igen-rapport blev i senaste laget. Kan avslöja att jag är taggad inför morgondagen. Med skavsår och allt.
Obs: Glöm inte bort att skriva på ”För bättre ME-vård” på min hemsida. Det är viktigt att jag har många namn när jag kommer fram till riksdagshuset.

1) På måndag får jag prata med Malou von Sivers igen. kul! 2) Det får inte vara för mycket grejer. Och inte för lite. Packningsproceduren är inte helt lätt, har jag lärt mig. 3) Ja, vad ska man säga om de kilometerlånga raksträckorna. Det gäller att kunna tänka på annat. 4) Fötterna är lite sargade efter elva mil på tre dagar. Annars är formen prima.

7 thoughts on “Dag 4 – Malou efter tio på måndag – och vilken tur jag valde bort tältet

 1. Underbart att följa dig och är så fascinerad över all multitasking😊! Du inte ”bara” går mellan Sundsvall och Stockholm. Du har samtidigt massor av intervjuer i radio och TV! Du är beundransvärd🏆🏅

  Och tack för alla roliga historier du delar med dig av som ger så många skratt 😆

  Kämpa på💪🌈☀️🌱

  1. Tack Julia! Men för mig är det ett rent nöje. Tänk att kunna gå hela dagarna – och sedan få möta den svenska våren efter vägen. Det finns så många som inte har den möjligheten. Det är ni som måste kämpa på. Någon gång måste det bli en ändring.

 2. Heja heja! 👏🙌 Klokt val att ta hotell istället för tält. Med den påfrestningen det är att gå så långt, dag efter dag, så är du väl värd ett bra boende så att du är utvilad till kommande vandringsdag. Jag har inte heller tältat sen 80-talet, och hoppas att jag slipper göra det igen… 😄 Ska bli kul att se inslaget hos Malou på måndag, och jag jagar underskrifter för fullt! 📝

 3. Hej där kämpen!
  Jag hade tältfobi redan som frisk så jag väljer hotell alla dagar. Särskilt med ME – eller åtta mil i kroppen. 🙂
  Hojta gärna till om du behöver hjälp att efterlysa sängplats efter vägen.
  Heja på!

 4. Heja heja
  Vi missade dig när vi åkte från bed and breakfast i lördags.
  Mysigt samtal vid frukosten och du är en inspirerande energi källa fina du
  Hör gärna av dig när du närmar dig Märsta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.