Mina döttrar Sandra, Maria och Amanda plus barnbarnen Kerstin, Stellan och minstingen Beda överraskade mig vid målgången. Ett perfekt slut på den långa vandringen.

595 000 steg, 47 mil – äntligen är jag framme i Stockholm

8 maj 2022
Dag 21
Sollentuna – Stockholm – 22 km

47 mil.
595 000 steg.
I eftermiddag gick jag äntligen in i Stockholm. Samtidigt passerade antalet namnunderskrifter För bättre ME-vård 10 000.

Sista dagen på min 21 dagar långa vandring blev strålande. Efter en på-balkongen-frukost hos kamrat Jan-Erik Sjöström trummade mina småben på några kilometer ner till Sollentuna station där kamraterna Håkan och Susanne Söderberg väntade.
Jag var lite sent ute och tryckte på lite extra i uppförsbackarna. Och vilket svar jag fick. De trötta benen, alla tidigare inflammerade knölar, löparknän och slitna leder var som bortblåsta. Vadå 46 mil?
Med lätta steg bar det ut mot Edsviken och havet. Små grusvägar, gnistrande hav. svanar, doppingar, sommargrönska, glada människor, inte lika glada människor, löpare med lätta löpsteg, löpare med allt annat än lätta löpsteg.

Inte bamsingar till steg
Nästa gång jag springer ska jag ha såna där lätta, tänkte jag. Inte såna där bamsingar till steg som ger utslag på richterskalan. 
Susanne och Håkan bjöd på pannkakor, sylt och grädde vid Ulriksdal, slottsträdgården. Jo men visst, det var lika mumsigt som det låter. Där fanns enormt med växter. I Alla färger. Där fanns nästan lika enormt med människor. I alla former och storlekar.
Ingen pandemi. Trängsel. Framtidstro. Som det ska vara en vårdag i maj. 
Många löpare sprang förbi oss. Ännu fler löpare. Ett lopp. Till slut kunde jag inte hålla mig längre. Jag sprang med. Tryckte på så gott jag kunde i typ 600-700 meter. Hängde med i deras tempo. Men kände att mina steg var åt bamse-hållet. Riktiga bumlingar som ekade i Brunnsviken. 
– Ojdå, du hängde med. Det såg bra ut, sade både Håkan och Susanne.
Ibland är det snällt att ljuga.

Framme hos de som bestämmer
Hagaparken, Vasastan, Drottninggatan, Riksdagshuset. 
Wow! Kändes det som. Jag hade lyckats gå 595 000 steg, 47 mil, från Bosvedjan i Sundsvall till politikerna som bestämmer i Sverige. I morgon ska jag leverera böcker till de 349 riksdagsledamöterna. Spännande.
Vi firade med några öl på Glada Stinsen på Söder. Godare öl har aldrig druckits, tänkte jag skriva. Men det kanske vore att ta i. Men typ topp tio. Jag lovar. Och där, mitt upp i alltihopa, dök tre döttrar och tre barnbarn upp. Snacka om ett perfekt slut på långpromenaden. 

1) Kanonstart på dagen. Balkongfrukost hemma hos Jan-Erik Sjöström i Sollentuna. 2) Kamraterna Håkan och Susanne Söderberg gick med mig på den sista etappen mellan Sollentuna och Stockholm. 3) Framme vid riksdagshuset efter 595 000 steg. Det kändes gott i hela kroppen.4) Det var en bedårande vacker promenad längs havet.

10 thoughts on “595 000 steg, 47 mil – äntligen är jag framme i Stockholm

  1. Djupt imponerad över din enorma bedrift! 👏🙌🙏 Du är fantastisk som kämpat och tagit dig hela vägen till Stockholm! 🏃🏻‍♂️ Bragdmedalj! 🥇

  2. Du gör något så helt fantastiskt fint för så många och höjdpunkten kommer, med böcker och namnlista❤️
    Jag kan bara hålla med Eva en bragdmedalj är du värd🇸🇪🎖🏆🎖🇸🇪
    PS Maken och jag kommer att sakna dina ”reseskildringar”😍🤩

  3. Tänk, nu är du framme. Framme i vackra Stockholm och med 10000 namnunderskrifter i bagaget. Starkt. Hoppas nu att budskapet sjunker in hos alla beslutsfattare 🙏

  4. Jippi och hurra! Vilken bedrift! Tack från en ME-sjuk som hejar på från sängen.

  5. Beundrar ditt mission.. har ju bott i Bosvedjan och Sthlm och vet hur långt tripp det är! Önskar mig och andra ME-sjuka medicin för återkomma till framtidsutsikter och form. Tänkte på dig då mina leder och fötter värkte att det vore fantastiskt att återfå åtminstone de långpromenader jag saknar.. i region Dalarna får vi heller ingen remiss till Specialist vård och annan vård existerar inte 😔. Tack för din insats ! Må väl

  6. Stort tack, Björn!!! Har läst din bok och hoppas även att regionpolitiker läser den och förstår vikten av att ta ME-sjukas situation på allvar. Mer forskning behövs verkligen för så här kan vi inte ha det. Kan en ME-sjuk bli frisk av antiviral medicin kan många fler bli friska eller åtminstone mindre sjuka. Hoppfullt! Önskar dig nu allt gott och att du får hålla dig fortsatt stark!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.